Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Άνω του 15% η αύξηση πωλήσεων στο 6μηνο

Ο όμιλος Jumbo κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης να ξεπεράσει τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων που είχε θέσει (15%). 

Jumbo: Άνω του 15% η αύξηση πωλήσεων στο 6μηνο
Ο όμιλος Jumbo κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης να ξεπεράσει τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων που είχε θέσει (15%). Ο όμιλος εξακολουθεί να διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά το ιδιαίτερα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

Σημαντική στην αύξηση των πωλήσεων ήταν η συμβολή των καταστημάτων στην Ελλάδα που διατήρησαν τη δυναμική τους.

Εξαιρετική χαρακτηρίζεται η επίδοση του υπερκαταστήματος στη Βουλγαρία, καθώς φαίνεται ότι κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρά το γεγονός ότι η εταιρία συνεχίζει να μην έχει διαφημιστική καμπάνια στη Βουλγαρία.

Η πορεία του πρώτου καταστήματος του ομίλου δικαιολογεί την απόφαση της διοίκησης για επιτάχυνση του ρυθμού επένδυσης στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει ήδη πέντε οικόπεδα στη Βουλγαρία με στόχο την ανέγερση νέων υπερκαταστημάτων που θα του δώσουν νέα δυναμική.

Ικανοποιητική επίσης χαρακτηρίζεται και η επίδοση των δύο υπερκαταστημάτων στην Κύπρο καθώς πέτυχε αύξηση των πωλήσεων το εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
 
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2008 η εταιρία προχώρησε στη στρατηγική απόφαση να μη μετατρέψει τις τιμές σε ευρώ από κυπριακές λύρες αλλά στη μετατροπή των τιμών σύμφωνα με τις ισχύουσες στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή σήμαινε ουσιαστικά μείωσή τους κατά 7%.

Για τον όμιλο Jumbo η πορεία των μεγεθών κατά τα πρώτα δύο κρίσιμα οικονομικά τρίμηνα που αποτελούν και τη βάση για το σύνολο της χρήσης είναι ιδιαίτερα σημαντική και ενδεικτική, γι' αυτό η διοίκηση εκφράζει την αισιοδοξία της για τη διατήρηση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων για την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Το δίκτυο του ομίλου αποτελείται σήμερα από 44 καταστήματα εκ των οποίων τα 41 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 2 στην Κύπρο και το 1 στη Βουλγαρία. Κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα υπερκατάστημα Jumbo στην Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου της Αθήνας αναμένεται να κλείσει ένα μικρό κατάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v