Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Logismos: Μείωση EBITDA και τζίρου το 2003

Με μείωση 4,5% των EBITDA και 10% του κύκλου εργασιών έκλεισε η χρήση του 2003 για τη Logismos. Η εταιρία αποδίδει τη εν λόγω μείωση του κύκλου εργασιών στην μείωση των πωλήσεων προϊόντων τρίτων.

Logismos: Μείωση EBITDA  και τζίρου το 2003
H Logismos, εταιρία ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής με έδρα την Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για την χρήση 2003.

Τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 1.619 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 4,5% σε σχέση με την χρήση 2002 που ήταν 1.696 χιλ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3.683 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 10% έναντι της χρήσης 2002 που ήταν 4.094 χιλ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η εταιρία, η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην μείωση των πωλήσεων προϊόντων τρίτων.

Η μείωση των πωλήσεων προϊόντων τρίτων με παράλληλη αύξηση των πωλήσεων υπηρεσιών ανήκει στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το μεικτό περιθώριο κέρδους.

Κατά την χρήση 2003 η μείωση των πωλήσεων προϊόντων τρίτων ανήλθε σε 60% και η αύξηση πωλήσεων υπηρεσιών σε 22%.

Η αύξηση των πωλήσεων υπηρεσιών θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, εάν δε υπήρχε καθυστέρηση στις προκηρύξεις προγραμμάτων α πό το Γ’ ΚΠΣ και ειδικότερα της προκήρυξης του Β’ κύκλου του προγράμματος ’Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά’ που έληξε την 21η Νοεμβρίου 2003.

Στο πρόγραμμα αυτό η Logismos όπως έχει, ήδη, ανακοινώσει υπέβαλε προτάσεις συνολικού ύψους 5.000 χιλ. ευρώ που αφορούν έργα πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, διαχείρισης σχέσεων πελατείας, ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων κ.α.

Για την χρήση του 2004 η Logismos, πέρα από το κύριο προϊόν της που είναι το Momentum ERP και τις νέες εφαρμογές που συμπληρώνουν τις λειτουργίες του, θα εγκαθιστά και θα υποστηρίζει και την εφαρμογή ERP Microsoft Business Solutions-Navision, ώστε να διατηρήσει την δεσπόζουσα θέση στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, έχοντας ήδη εγκαταστήσει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 επιχειρήσεις.

Τέλος, όπως επισημαίνει η εταιρία στόχος της είναι η περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v