Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Τι συζητήθηκε στο ΣτΕ για το Π. Ψυχικό

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο ότι στη συνεδρίαση του ΣτΕ για το θέμα της έκτασης του Παλαιού Ψυχικού ”αποδείχθηκε ύστερα από πραγματογνωμοσύνη ότι η επίδικη έκταση ήταν στο παρελθόν δασική”, προχώρησε η εταιρία Κέκροψ.

Κέκροψ: Τι συζητήθηκε στο ΣτΕ για το Π. Ψυχικό
Σε διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο ότι στη συνεδρίαση του ΣτΕ για το θέμα της έκτασης του Ψυχικού ”αποδείχθηκε ύστερα από πραγματογνωμοσύνη ότι η επίδικη έκταση ήταν στο παρελθόν δασική”, προχώρησε η εταιρία Κέκροψ.

Ειδικότερα, στην επιστολή της εταιρίας προς το ΧΑ, αναφέρεται σχετικά: ”Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2004 συζητήθηκε ενώπιον του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης της πράξης Αναδάσωσης έκτασης 185 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, ιδιοκτησίας της ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.

Κατά τη συζήτηση τοποθετήθηκαν τόσο η αρμόδια εισηγήτρια κα Α. Θεοφιλοπούλου όσο και οι διάδικοι, με επιχειρήματα και στοιχεία επί των οποίων η επταμελής σύνθεση του Δικαστηρίου θα κρίνει και θα αποφασίσει προσεχώς.

Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2004, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την δημοσίευση παραπλήσιων κειμένων σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, η ”πληροφορία” ότι ”αποδείχθηκε ύστερα από πραγματογνωμοσύνη” ότι η επίδικη έκταση ήταν στο παρελθόν δασική.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού η ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να επισημάνει ότι, αντίθετα με τα αναφερόμενα στα παραπάνω δημοσιεύματα, ο πραγματογνώμων τον οποίον όρισε το ΣτΕ για να αποφανθεί περί του δασικού ή μη χαρακτήρα της επίδικης έκτασης κατέληξε, ύστερα από τη μελέτη των σχετικών αεροφωτογραφιών και τους χάρτες του 19ου αιώνα, ότι η επίδικη έκταση ουδέποτε υπήρξε δασική.

Στο ίδιο συμπέρασμα ακριβώς κατέληξε και ο έτερος ανεξάρτητος πραγματογνώμων, τον οποίο όρισε το Εφετείο Αθηνών για άλλη υπόθεση, αλλά για την ίδια έκταση.

Το Δικαστήριο θα σταθμίσει στη διάσκεψή του τις Πραγματογνωμοσύνες αυτές καθώς και τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία και τις απόψεις των διαδίκων, που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να εκδόσει την απόφασή του. Ως τότε, σκόπιμο είναι να αποφεύγεται κάθε δημοσίευμα που είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σύγχυση στο επενδυτικό κοινό.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v