Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοκαρπέτ: Δεν διανέμει μέρισμα - Αύξηση τζίρου

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009, αποφάσισε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Βιοκαρπέτ, που συνήλθε σήμερα 30 Ιουνίου. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 παρατηρείται σημαντική αύξηση του τζίρου κατά 10%.

Βιοκαρπέτ: Δεν διανέμει μέρισμα - Αύξηση τζίρου
Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009, αποφάσισε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Βιοκαρπέτ, που συνήλθε σήμερα 30 Ιουνίου.

Kατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος Κος Αστέριος Καντώνιας αναφέρθηκε στην μεγάλη κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που από τα τέλη του 2008 και όλη την διάρκεια του 2009 επηρέασε πάρα πολύ την παγκόσμια οικονομία αλλά ιδιαίτερα και την Ελληνική Οικονομία.

Ανέφερε ότι το ΔΣ του ομίλου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περάσουν οι εταιρίες του ομίλου την τρέχουσα κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Τόνισε ότι ο όμιλος τους τελευταίους μήνες έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται με προορισμό τις αγορές του Εξωτερικού (ο όμιλος διαθέτει σημεία πώλησης σε όλες τις Ηπείρους) προκειμένου να διευρυνθεί το ποσοστό των εξαγωγών σαν ποσοστό επί του συνολικού τζίρου.

Με την έναρξη του 2010 υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της αγοράς. Επίσης ο όμιλος που δραστηριοποιείται στον μεταλλουργικό κλάδο με την θυγατρική εταιρία ΕΞΑΛΚΟ προσδοκά πρόσθετη παραγγελιοληψία από το εσωτερικό αλλά και εξωτερικό που θα αφορά τα νέα πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου που απευθύνονται στους κατασκευαστές φωτοβολταικών πάρκων και συναφών εγκαταστάσεων.

Επίσης αναμένεται σοβαρή αύξηση της παραγγελιοληψίας μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" που αφορά την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων.

Τον Μάιο του 2010 ολοκληρώθηκε το τετραετές επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου με την εγκατάσταση των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγικότητα, η παραγωγή νέων σειρών προϊόντων, αλλά και περεταίρω η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων μας.

Ο όμιλος παρά την κρίση δεν προέβη σε καμία απόλυση ή μείωση προσωπικού των εργοστασίων της μέσα στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής προστασίας των θέσεων εργασίας, λόγω της πολυετούς συνεργασίας και της εμπειρίας του προσωπικού αλλά και γενικότερα για κοινωνικούς λόγους.

Μετά την αυξημένη παραγγελιοληψία των τελευταίων μηνών τα εργοστάσια αύξησαν την παραγωγή τους προσθέτοντας νέες βάρδιες εργασίας προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση των προϊόντων μας.

Ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 παρατηρείται σημαντική αύξηση του τζίρου του ομίλου κατά 10% σε σύγκριση με το Α' εξάμηνο του 2009. Ειδικότερα οι εξαγωγές του ομίλου κατά το Α' εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 και αποτελούν πλέον το 52,3% του συνολικού τζίρου.

Η αυξημένη παραγγελιοληψία του Α' εξαμήνου του 2010, η βελτίωση του ποσοστού του μικτού κέρδους επί των πωλήσεων, η μείωση των ελαστικών δαπανών τρέχοντος έτους και η ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεμάτων, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι σύντομα τους προσεχείς μήνες ο όμιλος θα επανέλθει στα κερδοφόρα αποτελέσματα του πρόσφατου αλλά και του απώτερου παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v