Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

logismos: Σε μείωση δανεισμού τα αδιάθετα κεφάλαια

Σε προσωρινή μείωση τραπεζικού δανεισμού αντί σε έντοκες τραπεζικές καταθέσεις χαμηλού κινδύνου τοποθετήθηκαν τα αδιάθετα κεφάλαια της Logismos, ενώ η εταιρία προέβει σε πρόσληψη και εκτενή εκπαίδευση προσωπικού.

logismos: Σε μείωση δανεισμού τα αδιάθετα κεφάλαια
Σε προσωρινή μείωση τραπεζικού δανεισμού αντί σε έντοκες τραπεζικές καταθέσεις χαμηλού κινδύνου τοποθετήθηκαν τα αδιάθετα κεφάλαια της Logismos, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Η παραπάνω κίνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, έγινε επειδή κρίθηκε συμφερότερη για την εταιρεία η προσωρινή μείωση δανεισμού παρά η τοποθέτηση σε επενδύσεις χαμηλού κινδύνου. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση σε έντοκες καταθέσεις χαμηλού κινδύνου (repos) είναι χαμηλότερη του 2%, ενώ το επιτόκιο δανεισμού της Εταιρείας κυμαίνεται στο 5%.

Με την προσωρινή μείωση του τραπεζικού δανεισμού η εταιρία επωφελείται της διαφοράς μεταξύ των δύο επιτοκίων χωρίς την ανάληψη κινδύνου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο προσωρινός χαρακτήρας της τοποθέτησης αυτής δικαιολογείται εκ του ότι, οσάκις απαιτείται μέρος των κεφαλαίων αυτών για υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, αυτά αναλαμβάνονται από την τράπεζα με την μορφή δανεισμού.

Παράλληλα η εταιρία συνήψε σύμβαση με την εταιρεία Microsoft Business Solutions International με βάση την οποία η Logismos προέβει σε πρόσληψη και εκτενή εκπαίδευση προσωπικού -νέου και παλαιού- για την απόκτηση τεχνογνωσίας αναγκαίας για την υποστήριξη του Συστήματος Επιχειρηματικού Λογισμικού Microsoft Business Solutions - Navision, ήτοι μια τεχνολογία συμπληρωματική με αυτή που ήδη κατέχει η Logismos, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v