Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάιος: Εισέρχεται στον ξενοδοχειακό τομέα

Μία νέα δραστηριότητα προσθέτει στο ”portfolio” της η Δάιος Πλαστικά ΑΒΕΕ, προσδοκώντας σε υψηλές υπεραξίες, καθώς εισέρχεται στον ξενοδοχειακό τομέα δημιουργώντας ένα luxury suites hotel στην ”καρδιά” της Θεσσαλονίκης. Αυξημένα τα μεγέθη του 2004.

Δάιος: Εισέρχεται στον ξενοδοχειακό τομέα
Μία νέα δραστηριότητα προσθέτει στο ”portfolio” της η Δάιος Πλαστικά ΑΒΕΕ προσδοκώντας σε υψηλές υπεραξίες.

Η εταιρία εισέρχεται στον ξενοδοχειακό τομέα δημιουργώντας ένα luxury suites hotel στην ”καρδιά” της Θεσσαλονίκης, στην παλιά παραλία και δίπλα στο Λευκό Πύργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε αλλαγή του σκοπού της, που ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, χθες Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2005, με αυξημένη πλειοψηφία 81,5%.

Στο εξής, εκτός από τη βιομηχανική δραστηριότητά της η Δάιος θα μπορεί να έχει την ”οικονομική εκμετάλλευση πάσης φύσεως ακινήτων και την οικονομική εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων πάσης φύσεως και κατηγορίας, καθώς και μονάδων, καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης”.

Το ξενοδοχείο, η επωνυμία του οποίου δεν έχει επιλεγεί ακόμη, καταβάλλεται προσπάθεια να είναι έτοιμο για τη ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Θα δημιουργηθεί δε στο ακίνητο που ανήκε στον όμιλο Μυτιληναίου και το οποίο εξαγόρασε τελικά η Δάιος. Θα περιλαμβάνει 48 σουίτες, με όλα τα παράλληλα facilities που συνεπάγεται μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Η εταιρία αποφεύγει προς το παρόν να δώσει μία τάξη μεγέθους για τη συνολική δαπάνη που θα απαιτηθεί (αγορά συν μετατροπή). Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος η Δάιος θα ασκήσει και το μάνατζμεντ, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών με εξειδικευμένους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της Δάιος για τη χρήση του 2004, θα κλείσει με πωλήσεις ύψους 12,726 εκατ. ευρώ, έναντι 12,028 εκατ. ευρώ το 2003 (+5,80%) και με κέρδη προ φόρων τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 2-5%. Το 40% του τζίρου της εισηγμένης αντιπροσωπεύουν οι διεθνείς πωλήσεις της.

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v