Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναρξη νέας οινικής χρονιάς από την Μπουτάρης

Η εταιρία Μπουτάρη τηρεί και φέτος την παράδοση της και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας οινικής χρονιάς παρουσιάζοντας το Boutari Nouveau 2012, το «βασιλιά» των φρέσκων κρασιών.

Εναρξη νέας οινικής χρονιάς από την Μπουτάρης
Όπως κάθε χρόνο από το 1986, η εταιρία Μπουτάρη τηρεί και φέτος την παράδοση της και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας οινικής χρονιάς παρουσιάζοντας το Boutari Nouveau 2012, το «βασιλιά» των φρέσκων κρασιών που κατά την γαλλική παράδοση κυκλοφορεί την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία Μπουτάρη, είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που κυκλοφόρησε κρασί τύπου Nouveau, συμπληρώνοντας φέτος τα 26 χρόνια παραγωγής του.

Για τον εορτασμό της νέας σοδειάς, έχουν οργανωθεί σειρά εκδηλώσεων από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. 

Το Boutari Nouveau 2012, προέρχεται από αυστηρή επιλογή σταφυλιών της ποικιλίας Syrah, από την περιοχή της Ημαθίας. Το κρασί έχει λαμπερό έντονο κόκκινο χρώμα με μπλε και ιώδεις ανταύγειες που φανερώνουν το νεαρό της ηλικίας του. Στην μύτη έχει έντονο φρέσκο άρωμα όπου ξεδιπλώνονται αρώματα, φράουλας, βατόμουρου, σύκου, και ώριμης μπανάνας με μια ευχάριστη νότα κανέλας, πιπεριού και λεπτά αρώματα καπνού και δέρματος. Αφήνοντας το στο ποτήρι να αναπνεύσει, αφήνει φρέσκα αρώματα καραμέλας. Στο στόμα συνδυάζει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια ενός κρασιού, με την πλούσια και γεμάτη γεύση που προσδίδει η ποικιλία Syrah. To Boutari Nouveau 2012 είναι ένα κρασί φρέσκο, μαλακό, ισορροπημένο στην οξύτητα, με καλή δομή.

Σερβίρεται δροσερό στους 12-14 οC, συνοδεύει ευχάριστα ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, σαλάτες που περιέχουν ρόδι και ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες όπως πένες με κοτόπουλο & λιαστή ντομάτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v