Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάιος: Αλλάζουν τα σχέδια του βασικού μετόχου

Πληροφοριακό σημείωμα προς τις χρηματιστηριακές αρχές για την αλλαγή της δραστηριότητας κατέθεσε η Δάιος Πλαστικά, ενώ ο βασικός μέτοχος Αστέρης Δάιος δεν θα προχωρήσει στην πώληση των ακινήτων προς την εταιρία.

Δάιος: Αλλάζουν τα σχέδια του βασικού μετόχου
Πληροφοριακό σημείωμα προς τις χρηματιστηριακές αρχές για την αλλαγή της δραστηριότητας κατέθεσε η Δάιος Πλαστικά, ενώ ο βασικός μέτοχος Αστέρης Δάιος δεν θα προχωρήσει στην πώληση των ακινήτων προς την εταιρία.

Αντ’ αυτού η Δάιος Πλαστικά θα προτείνει τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου των δύο καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση του βασικού μετόχου για την πώληση ακινήτων στην εταιρία του προκάλεσε σημαντικό θόρυβο στην αγορά και επέφερε την ποινή της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Αστέρη Δάιου

Η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: ”Από το βασικό μετοχό μας κ. Αστέριο Δάιο, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

”Σε σχέση με το θόρυβο που δημιουργήθηκε ενόψει της σχεδιαζόμενης επένδυσης της εταιρείας ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ στον ξενοδοχειακό τομέα, επιθυμώ από την πλευρά μου να διευκρινήσω τα εξής :

1. Την 23/7/2004 απέκτησα από την εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ δύο καταστήματα που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο επί των οδών Λεωφόρου Νίκης - Χρυσοστόμου Σμύρνης - Προξένου Κορομηλά, συνολικού μεικτού εμβαδού 350,50 τ.μ. έναντι τιμήματος 1,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα με την αγορά αυτή, η εταιρεία ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ απέκτησε το υπόλοιπο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 4746 τ.μ. έναντι τιμήματος 13,25 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό (τότε) την εμπορική του εκμετάλλευση.

2. Το τίμημα της δικής μου αγοράς πιστώθηκε εξ ολοκλήρου και είναι καταβλητέο την 30.8.2005. Για την αγορά που διενήργησε η εταιρεία, το τίμημα πιστώθηκε επίσης και είναι καταβλητέο ως εξής: α) Ποσό 3.250.000 Ευρώ την 30.8.2005 β) ποσό 5.000.000 Ευρώ την 30.8.2006 και γ) ποσό 5.000.000 Ευρώ την 30.8.2007.

3. Μετά από μελέτη των δεδομένων της ξενοδοχειακής αγοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις εναλλακτικές δυνατότητες χρήσης του κτιρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ αποφάσισε τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στον ξενοδοχειακό κλάδο με αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα και από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 19.1.2005, η οποία αποφάσισε και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι η εξέλιξη αυτή κατέστησε ιδιαιτέρως σκόπιμη έως αναγκαία την απόκτηση από την εν λόγω εταιρεία και των καταστημάτων κυριότητάς μου, ώστε το κτίριο να τεθεί υπό ενιαία πλέον διαχείριση και να αφιερωθεί συνολικά στο σκοπό της λειτουργίας και εκμετάλλευσης της ξενοδοχειακής μονάδας.

4. Με την εταιρεία δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία σχετικά με την αγορά των εν λόγω καταστημάτων. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 19.1.2005 ενέκρινε - όπως απαιτεί το άρθρο 23α του κν 2190/1920 - πιθανή μελλοντική απόκτηση των καταστημάτων θέτοντας ένα απώτατο ύψος του ενδεχόμενου τιμήματος, το οποίο ήταν δικαιολογημένο ως τέτοιο από τη στιγμή που α) αποκτάται πλέον το σύνολο του κτιρίου, β) τα καταστήματα ήταν ημιτελή κατά το χρόνο αγοράς τους, ενώ ήδη σήμερα έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες αποπεράτωσης, γ) το τίμημα επρόκειτο να πιστωθεί για μακρό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω όμως, ότι δεν είχε επέλθει τελική συμφωνία για τη μεταβίβαση, και αυτή θα ελάμβανε χώρα μόνο υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της εκτίμησης της αξίας των καταστημάτων από ανεξάρτητο οίκο.

5. Ηδη, ενόψει του θορύβου που δημιουργήθηκε εντελώς αδικαιολόγητα από μερίδα του τύπου, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συγκεκριμένη συναλλαγή της πώλησης. Αντίθετα στην παρούσα φάση παραχωρώ τη χρήση των συγκεκριμένων χώρων προς την εταιρεία χωρίς αντάλλαγμα, κατά τρόπο ώστε και η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της να καταστεί δυνατή και να αποφευχθούν την κρίσιμη αυτή περίοδο αφορμές για δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία και πρόοδο της εταιρείας μας.”

-----Η ανακοίνωση της Δάϊος για τις νέες εξελίξεις

Μετά τη δήλωση αυτή, το ΔΣ της εταιρείας ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ ανακοινώνει ότι θα προτείνει τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου των δύο καταστημάτων.

Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας θα τεθούν υπό την προηγούμενη έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 23α ν 2190/1920. Επίσης, ανακοινώνεται ότι η εταιρεία μας υπέβαλε σήμερα προς την αρμόδια υπηρεσία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχέδιο πληροφοριακού σημειώματος σχετικά με τη μεταβολή της δραστηριότητάς της, βάσει του άρθρου 333 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v