Γεννηματά: Δεν είναι ώρα να «δραπετεύσει» κανείς

«Δεν μπορούμε να πάμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αγοράς».

  • Real.gr
Γεννηματά: Δεν είναι ώρα να «δραπετεύσει» κανείς
«Δεν μπορούμε να πάμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας», είπε στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αγοράς», η οποία αποκαλύπτει ότι η «Επιτροπή Σοφών» για το ασφαλιστικό προτείνει την ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης, που θα οδηγήσει σε οριζόντιες περικοπές 5%-7%.

Στο ερώτημα αν επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι τη Δευτέρα να συμμετάσχουν όσο περισσότερα κόμματα γίνεται στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του κόμματος απάντησε:

«Αναμφίβολα, θεωρώ ότι προτεραιότητα είναι να συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην κυβέρνηση αυτή. Εξάλλου, δεν είναι και κάτι δύσκολο.

Επιτεύχθηκε το καλοκαίρι, όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το grexit, το ζήσαμε όλοι, είχαμε 5 κόμματα και 220 βουλευτές που στήριζαν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Πραγματικά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτή η συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει και μετά τις εκλογές.

Καταρχήν, ήταν αδιανόητο το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σε αυτές τις εκλογές με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπήρχε προηγούμενη κυβέρνηση που να στηρίζεται από 220 βουλευτές, τα χρόνια της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πλέον όλοι γνωρίζουν, όλοι έχουν ευθύνες, για το σημείο που βρισκόμαστε και δεν είναι ώρα να “δραπετεύσει” κανείς».

«Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή πλέον»

«Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος. Το δίλημμα είναι ποιος θα έχει την τρίτη εντολή. Είναι ένα δίλημμα που δεν είναι διχαστικό, γιατί είναι στήριξη στη Δημοκρατία», πρόσθεσε η ίδια και αναφερόμενη στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στον realfm 97.8, σημείωσε:

«Το λέω αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής και μετά από την ομολογία χθες του κ. Μιχαλολιάκου ότι αποδέχεται ότι έχει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή πλέον. Όσο απελπισμένος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να στηρίζει εγκληματίες».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v