Δείτε εδώ την αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Λυκούδης: Θετική η συμφωνία των Πρεσπών, προβληματισμός για τη διαχείρισή της από τους γείτονες

«Δεν προσδιορίζω τώρα κάτι διαφορετικό ή κάτι ιδιαίτερο, απλώς επαναλαμβάνω -και υπό μία έννοια επιβεβαιώνω- την επιφύλαξη που είχα εδώ και πάρα πολύ καιρό», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Λυκούδης: Θετική η συμφωνία των Πρεσπών, προβληματισμός για τη διαχείρισή της από τους γείτονες

Επιφυλακτικός για τη στάση του σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο συνεργαζόμενος με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης, αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7. 

«Δεν προσδιορίζω τώρα κάτι διαφορετικό ή κάτι ιδιαίτερο, απλώς επαναλαμβάνω -και υπό μία έννοια επιβεβαιώνω- την επιφύλαξη που είχα εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι δηλαδή είναι καλή η συμφωνία, πρέπει να τη στηρίξουμε αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που φοβάμαι το πως θα το διαχειριστούν οι γείτονες και αφορά το θέμα της γλώσσας και της ιθαγένειας. Θέλω να το δούμε, να έχουμε μια αναμονή και μια σοβαρότητα απέναντι στο ζήτημα. Να δούμε πώς έρχεται», δήλωσε ο κ. Λυκούδης.

Επιπλέον, σημείωσε ότι γίνεται μία διευκρίνιση στα Σκόπια και η ελληνική κυβέρνηση λέει «οκ, μια χαρά είναι». «Δεν θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται αφελώς. Αποκλείεται να μη σκέφτεται ότι μπορεί να επανέλθουν αυτά τα ζητήματα. Άρα, απαντάω με έναν τρόπο πολύ σαφή. Είμαι θετικός απέναντι στη συμφωνία αλλά φοβάμαι ότι τα δυο αυτά ζητήματα θα έρχονται και θα ξαναέρχονται και θα δημιουργούν ιστορίες. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να προσέχω και την τελευταία μου λέξη», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν κάνει δεύτερες σκέψεις.

πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus