Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιόδρας: 56 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι από τον κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.212, ενώ συνολικά έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 43 πολίτες. Μειώθηκαν σε 65 οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ. Κλείνει για 30 ημέρες το εργοτάξιο της μονάδας 5 της ΔΕΗ.

Τσιόδρας: 56 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι από τον κορωνοϊό

Aλλα 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό και 5 νεκρούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Με τα νέα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.212 και των νεκρών σε 43.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* Καταγράφηκαν σήμερα 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV 2 (95 χθες).

* Με αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.212 (1.156 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

* 72 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (69 χθες).

* Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 43 (38 χθες).

* Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη.

* Έχουν διενεργηθεί 15.961 εξετάσεις για κορωνοϊό (15.151 χθες).

Στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο «καλό σενάριο». Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που δεν ξέχασε να μνημονεύσει τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Ο καθηγητής σχολίασε πως συστήνεται ο εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, κυρίως των εμβολίων πρώτης προτεραιότητας. 

Απαντώντας για ερώτηση αναφορικά με το πώς θα ελεγχθούν οι πολίτες των οποίων λήγει η καραντίνα των 14 ημερών το αμέσως επόμενο διάστημα ο Σ. Τσιόδρας δήλωσε ότι υιοθετούνται κλινικά κριτήρια που δεν περιλαμβάνουν τον κλινικό έλεγχο, όπως π.χ. να μην έχεις τρεις ημέρες πυρετό και να έχουν περάσει επτά ημέρες από την αρχή των συμπτωμάτων. Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά την 10η ημέρα δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα συζητηθεί αύριο.

Ενημερώνοντας τον τύπο ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 στην ΔΕΗ για 30 ημέρες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό: δεν θα ψήσουμε αρνί με φίλους, δεν θα πάμε στα χωριά, ούτε στις εκκλησίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v