Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει δρόμους η τηλεϊατρική στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπτύσσονται συστήματα τηλεϊατρικής, ψηφιοποίησης δεδομένων και τηλεκπαίδευσης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανοίγει δρόμους η τηλεϊατρική στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος τηλεϊατρικής που εγκαταστάθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης διαπίστωσε κλιμάκιο της 4ης ΥΠΕ και ιατρική ομάδα του Γερμανικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Άαχεν, που επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφος σημείωσε ότι σκοπός του προγράμματος είναι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ανάπτυξη συστημάτων τηλεϊατρικής με αντικείμενο την εντατική θεραπεία, αλλά και την ψηφιοποίηση όλων των κλινικών δεδομένων των ασθενών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σ' αυτό το πλαίσιο είναι εφικτή, κατόπιν αίτησης του θεράποντος ιατρού, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση όλων των κλινικών πληροφοριών ασθενών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ ή χρήζουν νοσηλείας, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής υποστήριξης σε κέντρα που είτε δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένες ΜΕΘ είτε υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου και έμπειρου ιατρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών. Η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος δίνει τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέσω ψηφιακών συνδέσεων με άλλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία, αλλά και τη δυνατότητα για μελλοντικές συνεργασίες που στηρίζονται σε ψηφιακά δεδομένα που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v