Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεζεδάκια έξω σε Βοτανικό, Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Οι ναοί του παρεϊστικου μεζεδοτσιμπολογήματος βρίσκονται στην τριπλέτα του κέντρου κι εμείς πιάνουμε θέση σε χαλικόστρωτες αυλές και πεζοδρόμια για το μπεκρή μεζέ το επιούσιο.

Μεζεδάκια έξω σε Βοτανικό, Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Βοτανικός, Κεραμεικός – λέγε με Γκάζι – και Μεταξουργείο, ανταμωτές γειτονιές που αγαπούν τον καλό μεζέ, τα τσίπουρα και τις παγωμένες, φτηνές μπίρες.

Καλά κάνουν, κι εμείς μαζευόμαστε μαζί με τις φοιτητοπαρέες για να απολαύσουμε πάσης φύσεως μεζεδάκια

Ραφίκι

Πέλλης 22, τηλ: 21 0346 4717

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rafiki (@rafiki___)

Κρυμμένο σε έναν δρομάκι του Βοτανικού, το παρεΐστικο Ραφίκι βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και δέχεται ορδές από παρέες που αγαπάνε τον καλό μεζέ, τον ψαγμένο. Στο Ραφίκι θα φας πειραγμένα μεζεδάκια όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, μαστέλο με τοματίνια κονφί και τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης, χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο τεριγιάκι και πουρέ γλυκοπατάτας με ξινόμηλο και κεμπάπ με πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ. Συνοδεύεις με εκλεκτές χειροποίητες και εγχώριες μπίρες (Jasmine, Chloe, Noctua) ή ουζάκι και πληρώνεις περί τα 12€/ άτομο.

Συντρίμμι

Χαλκιδικής 52, τηλ.: 2130446962

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη syntrimmi (@syntrimmi)

 

Τα συνεργατικά καφενεία τα αγαπάμε, και το Συντρίμμι είναι ένας από τους λόγους που αυτό συμβαίνει. Είναι χαλαρό, φουλ οικονομικό και σερβίρει νόστιμους, κλασικούς μεζέδες στην μεγάλη του αυλή. Στον κατάλογο θα βρεις πατάτα οφτή με σκορδόλαδο, χόρτα εποχής με ξηρό ανθότυρο, φάβα με ντοματίνια και κάπαρι, ψητό ψάρι ημέρας με χόρτα, σαρδέλες στη σχάρα με σκορδαλιά, μπριζολάκι χοιρινό με καπνιστή πιπεριά, κεφτεδάκια λουκάνικο με μαγιονέζα μυρωδικών, και ωραιότατα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ξινομυζήθρα. Συνοδεία μπίρας ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο.

Μπέμπα

Προδίκου 6, τηλ.: 21 1406 1847

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη syntrimmi (@syntrimmi)

 

Σταθερή αξία για καλοφτιαγμένους μεζέδες, η Μπέμπα διαθέτει μια μίνι εσωτερική αυλίτσα ό,τι πρέπει για τις νύχτες του καλοκαιριού, ενώ δίνει δέουσα προσοχή στον κατάλογό της ετοιμάζοντας μεζέδες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη ενός καφενείου. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικά μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα στον φούρνο και σερβιρισμένα με πουρέ, κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα και μυρωδικά, παπαρδέλες με σύγκλινο Μάνης και μανούρι, ριζότο με σπαράγγια και φακοσαλάτα με ταχίνι και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v