Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTSE: Παραμένει "ανεπτυγμένο" το ΧΑ

Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών εξακολουθεί να περιλαμβάνει ο FTSE International το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η ελληνική αγορά μένει "υπό παρακολούθηση" και η υποβάθμιση είναι πιθανή.   

FTSE: Παραμένει ανεπτυγμένο το ΧΑ
Υπό παρακολούθηση (watch list) παραμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση του FTSE International, το Χρηματιστήριο Αθηνών σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό του ως "ανεπτυγμένης αγοράς" (developed market). 

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο οργανισμός προς το παρόν εξακολουθεί να διατηρεί την αξιολόγηση για "ανεπτυγμένη αγορά" για διάστημα 12 μηνών, αναφέρει ωστόσο ότι το Χ.Α. θα μπορούσε να υποβαθμιστεί στην επόμενη αναθεώρηση (Σεπτέμβριος 2009) σε "προηγμένη αναδυόμενη" (advanced emerging).  

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του FTSE, κ. Μ. Μakepeace, είχε επισημάνει το ενδεχόμενο το ελληνικό χρηματιστήριο να αφαιρεθεί από την κατηγορία "developed market".

---Δηλώσεις κ. Σπ. Καπράλου

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, σε δηλώσεις του σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του οίκου FTSE για την αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις χρηματιστηριακές αγορές σε διεθνές επίπεδο, η σημερινή ανακοίνωση του οίκου FTSE ότι η αγορά μας παραμένει στις ανεπτυγμένες αποτελεί ευχάριστη νότα.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήρθε τυχαία, αλλά προέκυψε έπειτα από σκληρή δουλειά που έχει γίνει από το ελληνικό χρηματιστήριο, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, προκειμένου να πληρούμε τα κριτήρια που τίθενται από τον οίκο FTSE.

Οι ενέργειες αυτές αφορούν τόσο στην υιοθέτηση της οδηγίας MiFID όσο και σε μια σειρά άλλες σχετικές πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό από εδώ και στο εξής να προωθήσουμε τις αλλαγές αυτές στην αγορά, προκειμένου να τις λάβουν υπόψη τους και σταδιακά να αυξηθούν οι συναλλαγές στην ελληνική αγορά."

---Δείτε την ανακοίνωση του FTSE και τη λίστα με τις "υπό παρακολούθηση" αγορές εδώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v