Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τιμή στόχος τα 14 ευρώ από SSSB

Τιμή στόχο τα 14 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ έκθεση της SSSB (22/10) για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες. Όπως αναφέρεται, σε κλαδικό επίπεδο, ο οίκος προτιμά την κινητή από την σταθερή τηλεφωνία, ενώ από τις ελληνικές εταιρίες κινητής, προκρίνει την Cosmote.

ΟΤΕ: Τιμή στόχος τα 14 ευρώ από SSSB
Τιμή στόχο τα 14 ευρώ, θέτει για τον ΟΤΕ έκθεση της SSSB (22/10), για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες. Για την Cosmote, η τιμή στόχος τίθεται στα 12 ευρώ, ενώ για Panafon- Vodafone στα 5,25 ευρώ.

Στην έκθεση του οίκου, αναφέρονται εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τριών εταιριών. Στα 324 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα έσοδα της Cosmote, που ανακοινώνονται στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 143 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την SSSB, η Panafon θα ανακοινώσει μετά τις 20 Νοεμβρίου αποτελέσματα, που θα περιέχουν έσοδα 596 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 245 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ, αναμένεται να εμφανίσει έσοδα 1,086 δισ. ευρώ και EBITDA 437 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν στις 27 Νοεμβρίου.

Επίσης για τον ΟΤΕ, αναφέρεται ότι είναι ”αμυντική μετοχή”, με τη μερισματική απόδοση να εκτιμάται στο 4,5% για το 2002 και στο 8% για το 2003. Το P/E του ΟΤΕ, με βάση τα εκτιμώμενα για το 2002 αποτελέσματα είναι στο 10, ενώ ο μέσος όρος του κλάδου είναι στο 27.

Για τη μετοχή του οργανισμού ο οίκος εκτιμά, ότι θα εμφανίσει μικρότερη απόδοση από αυτή της αγοράς (underweight), λόγω κυρίως της πιθανότητας αύξησης του ανταγωνισμού στη σταθερή και της υπόθεσης της RomTelecom, ενώ για την ίδια την εταιρία, πιστεύει, ότι το χρέος της θα είναι κατά 7% χαμηλότερο από ό,τι τον Ιούνιο, καθώς και ότι το μερίδιο αγοράς που θα απωλέσει στη σταθερή τηλεφωνία θα ανέλθει στο 5% έως το τέλος του έτους.

Ξεχωριστά για την Cosmote, η έκθεση την ”προτιμά” από τις ελληνικές εταιρίες κινητής, καθώς, όπως επισημαίνει, η πελατειακή της βάση είναι υψηλού επιπέδου, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των κερδών, ελκυστικός. Για την περίπτωση διάθεσης του ποσοστού που κατέχει η Telenor στην Cosmote, η SSSB παρατηρεί ότι είναι ”καλή ευκαιρία για αγορές μετοχών”.

Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο η έκθεση της SSSB, υπάρχει πιθανότητα μικρής θετικής έκπληξης στα αποτελέσματα της Cosmote, ενώ αντίθετα, πιθανότητα μεγάλης αρνητικής έκπληξης σε αυτά του ΟΤΕ.

Η SSSB κρίνει, ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα εμφανίσει απόδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς (”overweight”), ενώ προτιμά την κινητή από τη σταθερή τηλεφωνία. Από μετοχικούς τίτλους, ξεχωρίζει τις KPN, mmO2, Sonera, TEF, Telia και Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο