Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κουπόνι 1% έκλεισε το βιβλίο για το ομόλογο του ΟΤΕ

Πάνω από 4 φορές η υπερκάλυψη της προσφοράς στην έκδοση, καθώς οι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Εκλεισε το βιβλίο προσφορών.

Με κουπόνι 1% έκλεισε το βιβλίο για το ομόλογο του ΟΤΕ

Προσφορές άνω των 2,5 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν για το ομόλογο του ΟΤΕ, με το βιβλίο προσφορών να κλείνει νωρίτερα σήμερα. 

Η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση 7ετούς ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Οι αρχικές σκέψεις για την τιμολόγηση της έκδοσης διαμορφώνονταν στα Mid Swaps + 165 μονάδες βάσης με το guidance στη συνέχεια να υποχωρεί στο Mid Swaps + 130-135 μονάδες βάσης και το κουπόνι της έκδοσης να υποχωρεί τελικώς στη ζώνη του 1%.

Σημειώνεται ότι το 20% της έκδοσης θα το απορροφήσει η Deutsche Telekom, όπως ενημερώθηκαν οι επενδυτές. 

BNP και Goldman Sachs είναι επικεφαλής του σχήματος αναδόχων. Συνδιοργανωτές της έκδοσης είναι οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς. 

Ο OΤΕ έχει αξιολόγηση BB+ με θετικό outlook από την S&P και η διαδικασία θα τρέξει ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. 

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Οπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ομίλου Μπ. Μαζαράκης στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ο OΤE επρόκειτο να προχωρήσει στην έκδοση του ομολογιακού εντός του έτους, καθώς τον Δεκέμβριο και τον Ιούλιο του 2020 λήγουν δύο δανειακές εκδόσεις, οι οποίες και θα αναχρηματοδοτηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v