Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Προσφορές άνω των 718 εκατ. ευρώ για το retail bond

Στα 718,5 εκατ. ευρώ οι εγγραφές για το νέο 7ετές Κοινό Ομολογιακό Δάνειο (ΚΟΔ) της Lamda Development. Στο 4,7% το επιτόκιο. Υπερκάλυψη της έκδοσης κατά τρεις φορές. Που θα διατεθούν τα αντληθέντα κεφάλαια.

Lamda: Προσφορές άνω των 718 εκατ. ευρώ για το retail bond

Με υπερκάλυψη, που ξεπέρασε τις τρεις φορές, ολοκληρώνεται η διάθεση ως 230.000 ομολογιών της Lamda Development καθώς οι εγγραφές ανήλθαν στα 718,5 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει κατά μέγιστο 230 εκατ. ευρώ.

Η ισχυρή ζήτηση «κλειδώνει» την άντληση του μέγιστου ποσού (230 εκατ. ευρώ) και διαμορφώνει το επιτόκιο των ομολόγων στο 4,7%. Η Lamda «κλειδώνει» δανεισμό αποπληρωτέο στην 7ετία, χωρίς κόστος αντιστάθμισης και με σειρά άλλων ωφελημάτων, σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό.

Η έκδοση δεν είναι εξασφαλισμένη με εμπράγματες εξασφαλίσεις ή εγγυήσεις και δεν διαθέτει πιστοληπτική αξιολόγηση (ούτε ο εκδότης). Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης, θα ανέλθουν σε 223 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν σε «πράσινες» επενδύσεις.

Περίπου 85 με 110 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για ανάπτυξη νέων βιώσιμων κτηρίων και ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων ως το τέλος του 2025. Ποσά μεταξύ 65 με 85 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ή εξαγορά πάρκων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσης, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες Ελληνικού, αλλά και υπόλοιπων ακινήτων ομίλου.

Τέλος, 45 με 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για κατασκευή/ανάπτυξη/εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στο Ελληνικό. Οι εγγραφές στο βιβλίο ολοκληρώνονται αύριο 8 Ιουλίου.

Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Τετάρτη 13/7.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Lamda. Tόσο η υπερκάλυψη κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή πάνω από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα και μάλιστα, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να τηρήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν σε εμάς».

Η επίσημη ανακοίνωση

Η «Τράπεζα Eurobank A.E.», η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «Alpha Τράπεζα Α.Ε.» και η «EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, υπό το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου της εταιρίας «LAMDA DEVELOPMENT» (η «Εταιρία») και την εισαγωγή των ομολογιών εκδόσεως της Εταιρίας προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 08.07.2022, ανακοινώνουν, ότι διατέθηκαν συνολικά 230.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρίας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €230 εκατ.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €718,5 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 3,12 φορές.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,70% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,70% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 170.000 Ομολογίες (73,9% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 60.000 Ομολογίες (26,1% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v