Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επτά top picks της Optima Bank από το ταμπλό του ΧΑ

Αστάθεια στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω των επικείμενων εκλογών, αναμένει η χρηματιστηριακή. Ωστόσο, θεωρεί ότι αυτό θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες. Οι κορυφαίες της επιλογές.

Τα επτά top picks της Optima Bank από το ταμπλό του ΧΑ

Το Χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία το 2023, ξεπερνώντας σε απόδοση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ευθυγραμμισμένο με τα αντίστοιχα της Νότιας Ευρώπης, σημειώνει σε έκθεσή της η Optima Bank

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι διατηρεί την ανοδική της στάση για τις ελληνικές μετοχές καθώς οι ανοδικοί καταλύτες υπερβαίνουν τους καθοδικούς κινδύνους και οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές παρά το πρόσφατο ράλι.

Ωστόσο, σημειώνει ότι είναι πιο επιφυλακτική μετά την πρόσφατη ανοδική κίνηση και αναμένει ότι η αστάθεια θα κλιμακωθεί πριν/και εντός της εκλογικής περιόδου, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο, η Optima Bank πιστεύει ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη αστάθεια θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμες ευκαιρίες αγοράς.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές και εντός του 2ου εξαμήνου του 2023. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα ανοίξει τον δρόμο για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τραπεζών και μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών καθώς και για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς.

Έτσι, η χρηματιστηριακή παραμένει θετική τόσο για τον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα όσο και για μετοχές αξίας (value stocks).

Οι κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό είναι οι μετοχές των: 

  • Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο τα 2,8 ευρώ και περιθώριο ανόδου 34,4%  
  • Alpha Βank, με στόχο το 1,48 ευρώ και περιθώρια ανόδου 14,4%.
  • Motor Oil, με τιμή-στόχο στα 27,9 ευρώ και περιθώριο 22,9%.  
  • Helleniq Energy, με στόχο τα 9,2 ευρώ και περιθώριο ανόδου 18,6%
  • Mytilineos, με τιμή-στόχο στα 30,8 ευρώ και περιθώριο 24,5% 
  • ΟΠΑΠ, με στόχο τα 17,1 ευρώ και περιθώριο 17,9% 
  • Jumbo, με τιμή-στόχο στα 22,7 ευρώ και περιθώριο ανόδου 27% 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v