Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Μειώνει τιμές για ΟΤΕ - Forthnet

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 16,5 ευρώ από 20 ευρώ και για τη Forthnet στα 5 ευρώ από 6,59 ευρώ προχωρά η Citi, σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες, συνιστώντας "αγορά" για τον κλάδο.

Citi: Μειώνει τιμές για ΟΤΕ - Forthnet
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 16,5 ευρώ ανά μετοχή, από 20 ευρώ προηγουμένως, και για τη Forthnet στα 5 ευρώ, από 6,59 ευρώ, προχωρά η Citi (18/7), σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες, συνιστώντας "αγορά" για τον κλάδο.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, για τον οποίο διατηρείται η σύσταση "hold", ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για το ενδεχόμενο τα μεγέθη του Οργανισμού να είναι χαμηλότερα του αναμενομένου. Όπως επισημαίνει, η μείωση της τιμής-στόχου αντανακλά την έλλειψη ελέγχου των μειοψηφιών. Επίσης, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών του ώστε να αντανακλάται η εξάλειψη των κεφαλαιακών κερδών που σχετίζονται με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων της, η οποία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2008.

Όσον αφορά στη Forthnet, για την οποία διατηρείται η σύσταση "buy", την κατατάσσει μεταξύ των αγαπημένων της midcaps, με βάση τα θεμελιώδη της. Η μείωση της τιμής-στόχου, εξηγεί η Citi, πραγματοποιείται ώστε να αντανακλάται το γεγονός πως δεν θεωρεί ότι η δίκαιη τιμή που έχει τεθεί μπορεί να επιτευχθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Επίσης, η Citi μειώνει τις εκτιμήσεις της προκειμένου να περιλαμβάνεται η επίπτωση από την αύξηση κεφαλαίου και από την εξαγορά της Nova. Συγκεκριμένα, αναμένει ζημιές 0,14 ευρώ ανά μετοχή για το 2008 και κέρδη 0,25 ευρώ και 0,37 ευρώ ανά μετοχή για τις χρήσεις 2009 και 2010 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη Citi, αν και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει υπεραποδώσει έναντι της αγοράς, ωστόσο από τις αρχές του έτους εξακολουθεί να κινείται χαμηλότερα κατά 22%. Για τον λόγο αυτόν, τονίζει ο διεθνής οίκος, θεωρεί ότι αρκετές από τις τιμές-στόχους που είχε θέσει στις αρχές του έτους δεν θα μπορέσουν να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του.

Η Citi αναφέρει, πάντως, ότι τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν καταλύτης για υπεραπόδοση του κλάδου κατά το β΄ εξάμηνο του 2008.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v