Π&Κ: ”Συν” στις τράπεζες, ”μείον” στον ΟΤΕ

Στη μείωση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12 ευρώ, από τα 13 ευρώ πριν, προχώρησε η Π&Κ, η οποία, στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση (12/5), εκτιμά πως θετικά νέα όσον αφορά στα μεγέθη α΄ τριμήνου από επιλεγμένες εταιρίες θα βοηθήσουν την αγορά να ανακάμψει.

Π&Κ: ”Συν” στις τράπεζες, ”μείον” στον ΟΤΕ
Σε σημαντική υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη 2004 του ΟΤΕ, αλλά και σε υποβάθμιση της μετοχής προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Ενημέρωσή της με ημερομηνία 12 Μαΐου 2004, αλλά και σε ξεχωριστή έκθεση με την ίδια ημερομηνία.

Ο λόγος για την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της είναι η μείωση των τιμολογίων την οποία εν τέλει υιοθέτησε ο Οργανισμός από την 1η Ιανουαρίου 2004, όπως άλλωστε ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή (7/5).

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Π&Κ εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 3,4% διαμορφούμενος στα 1,14 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 7,3%, στα 406 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους αναμένεται να διαμορφωθεί στο 35,7%.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου του ΟΤΕ στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 36,8% και συγκεκριμένα στα 71,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως υποβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ κατά 7,7% στα 12 ευρώ, από τα 13 ευρώ πριν, ενώ διαπραγματεύεται 4,8 φορές τα EBITDA του 2004 και 13,7 φορές τα καθαρά κέρδη του 2004.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει ωστόσο πως το αρνητικό outlook του ΟΤΕ αντισταθμίστηκε από το θετικό outlook που δημιούργησαν τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των Alpha Bank και Εθνικής.

Επίσης, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που αναμένεται να ανακοινώσουν οι Eurobank (σήμερα 13/5), Coca – Cola Τρία Έψιλον, Cosmote και ΟΠΑΠ θα βοηθήσουν την αγορά να ανακάμψει.

Στην παρούσα φάση η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως διακρίνει αγοραστικές ευκαιρίες σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, επισημαίνοντας τις Folli Follie, Jumbo, J&P Άβαξ, Autohellas και μερικές ακόμη.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 80% σε μετοχικούς τίτλους, το 40% εκ του οποίου αφορά σε ξένες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v