Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GS: Η ανακεφαλαιοποίηση μειώνει τα ρίσκα

Τα κεφάλαια του ΤΧΣ ύψους 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μειώσουν τα ρίσκα και θα ενισχύσουν τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

GS: Η ανακεφαλαιοποίηση μειώνει τα ρίσκα
Τα κεφάλαια του ΤΧΣ ύψους 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μειώσουν τα ρίσκα και θα ενισχύσουν τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της. 

Χάρη στα κεφάλαια αυτά, οι τράπεζες λογικά θα καταφέρουν να μειώσουν τη χρήση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της ΤτΕ κατά 50%, αναφέρει η Goldman Sachs.

Ο οίκος τονίζει ότι οι τράπεζες θα λάβουν CoCos από το ΤΧΣ για να καλύψουν τυχόν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες. 

Ωστόσο, τονίζει ότι παραμένουν ερωτήματα σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση καθώς, ενώ το ΔΝΤ δείχνει να προτιμά ξεκάθαρα αυτό να γίνει με αυξήσεις κεφαλαίου, η GS εκτιμά ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια των τραπεζών θα αποθαρρύνουν τους επενδυτές από τη συμμετοχή τους στις ΑΜΚ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο