Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VRS: Θετική η πορεία της FG Europe το 2011

Με 5,6 φορές τα καθαρά κέρδη της για το 2011 διαπραγματεύεται ο τίτλος της FG Europe ενώ η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της διαμορφώθηκε στο 13%, σύμφωνα με τη VRS.

VRS: Θετική η πορεία της FG Europe το 2011
Με 5,6 φορές τα καθαρά κέρδη της για το 2011 διαπραγματεύεται ο τίτλος της FG Europe ενώ η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της διαμορφώθηκε στο 13%, σύμφωνα με τη VRS.

Η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου χαρακτηρίζεται από σημαντική μόχλευση ως αποτέλεσμα της επιθετικής επέκτασης της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας. Ο τραπεζικός δανεισμός ανήλθε σε 97,76 εκατομμύρια ευρώ ή 3,14 φορές τα ίδια κεφάλαια του 2011.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και οι λειτουργικές ταμειακές ανήλθαν σε 34,46 εκατ. ευρώ και 8,91 εκατ. ευρώ αντίστοιχα κατά το ίδιο έτος.

Σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η FG Europe έχει ανακοινώσει ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης στην ελληνική τομέα των Α.Π.Ε. με στόχο τα ακόλουθα έργα: 1) Επενδύσεις σε αιολικά πάρκα 294 MW στην κεντρική Ελλάδα σε έκταση 1.350 στρεμμάτων που μισθώνονται από την Εταιρεία, 2) Επενδύσεις σε αιολικό πάρκο 498,15 MW στη Λήμνο και σε ένα αιολικό πάρκο 25,5 MW στη νότια Ελλάδα (και οι δύο επενδύσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέσω της θυγατρικής City Electric), 3) Επενδύσεις σε σταθμούς παραγωγής βιοαερίου 9,32 MW μέσω της θυγατρικής Αιολική Κυλινδρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο