Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρ. Δούρου: Σε στιγμή εθνικής δοκιμασίας κάποιοι δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις

Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας, καταγγέλει.

Ρ. Δούρου: Σε στιγμή εθνικής δοκιμασίας κάποιοι δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις

Στην παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος, μια συνεργασία που ειδικά στη σημερινή περίοδο, της μάχης για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η τραγωδία στην Ανατολική Αττική, αποκτά καθοριστική σημασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής και είχε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα για τη μάχη που συνεχίζεται.

Η Ρένα Δούρου συζήτησε με τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που έδωσαν με αυταπάρνηση την άνιση μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, για να σώσουν τους συμπολίτες μας, και είναι πάντοτε παρόντες, σε κάθε εστία μάχης και προσφοράς, όπου τους καλεί το καθήκον. «Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής ρίχνονται πρώτοι στο μέτωπο, με κίνδυνο της ζωής τους»

«Εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας. Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα. Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο», σημείωσε με νόημα η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στους μάχιμους πυροσβέστες.

Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο μια σχέσης συνεργασίας που οικοδομήθηκε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 35 νέων πυροσβεστικών οχημάτων.

«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε με έμφαση η Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, από μερίδα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. «Σε μια στιγμή εθνικής δοκιμασίας, συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της κοινωνίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών δεκαετιών, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media, και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα. Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εμείς απαντάμε με συστηματική και σκληρή δουλειά. Με σεβασμό προς εκείνους που έφυγαν», ήταν τα λόγια της Ρένας Δούρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v