Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τουρκικές απειλές για τους οκτώ στρατιωτικούς

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όλοι οι «γκιουλενιστές» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό θα πέσουν κάποτε στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Νέες τουρκικές απειλές για τους οκτώ στρατιωτικούς

Απειλές ότι όλοι οι «γκιουλενιστές» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, θα συλληφθούν κάποια στιγμή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Ο Ιμπραήμ Καλίν τόνισε πως οι επιχειρήσεις της MIT και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για την σύλληψη οπαδών του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν θα συνεχιστούν με αμείωτη αποφασιστικότητα.

Διαβεβαίωσε ότι είτε σε ένα είτε σε πέντε χρόνια όλοι θα βρεθούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης και θα υποστούν τις συνέπειες για τις πράξεις τους.

«Θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στο σβέρκο τους», είπε ο κ. Καλίν.

Την τελευταία διετία η MIT έχει απαγάγει δεκάδες φερόμενους γκιουλενιστές από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους ευρωπαϊκές όπως το Κόσοβο και η Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν ενώ οριστικοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα των οκτώ, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί πρόσωπα-κλειδιά στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αν και οι ίδιοι το αρνούνται κατηγορηματικά.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τελεσίδικα το ενδεχόμενο έκδοσης των στρατιωτικών στην πατρίδα τους, λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη ή σωστή μεταχείριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v