Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Μιωνή, τον κατηγορεί για κατασκοπεία

Παράνομη η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας από τον Μιωνή, συντελέστηκε το αδίκημα της κατασκοπείας και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν, υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Οι κόντρες στη Βουλή.

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Μιωνή, τον κατηγορεί για κατασκοπεία

Για παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας των Ν. Παππά και Σ. Μιωνή μίλησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής, είπε πως έχει τελεσθεί το έγκλημα της κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2).

Προσέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Για να μιλήσει για παράνομο usb, που έπρεπε να σταλεί απευθείας στον εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση που του έγινε αν είναι συνένοχος και ο κύριος Παππάς, φέρεται να απάντησε πως «ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Σ. Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς».

Παράλληλα επανήλθε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λέγοντας πως «η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στην πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, επισημαίνοντας πως «λίγο μετά την παραίτησή της, τον Απρίλιο του 2017, η κυρία Ράικου ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».
Να επισημανθεί πως ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε και με προσωπικές αναφορές, λέγοντας στους βουλευτές ότι «στον τάφο μου να γραφτεί “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».

Κόντρες για τη συνομιλία Μιωνή - Παππά στη βουλή

Η πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σ. Μιωνή και του πρώην υπουργού Ν. Παππά, συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στη Βουλή. Μπορεί στην Ολομέλεια να συζητείται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο αρκετοί βουλευτές επέλεξαν να ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις τους με αναφορές στη συνομιλία του επιχειρηματία με το Ν. Παππά.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωση τους αισθήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης σε όλους τους Έλληνες, ώστε να αισθάνονται ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Επεσήμανε πως «όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μόνο θλίψη προκαλούν σε όλους» προσθέτοντας παράλληλα πως όταν «πρέπει να μιλήσεις για συγκεκριμένα νομοσχέδια – πρέπει να μένεις σε αυτά κυρίως κι όχι στην πολιτική αντιπαράθεση που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα».

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Κων. Κυρανάκης είπε ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν δικαιοσύνη που δεν είναι μαγαζί καμιάς κυβέρνησης. «Αρα, η κάθαρση που πρέπει να γίνει, χωρίς να μπω σε ονοματολογία, στην οποία οφείλουμε να προχωρήσουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν είναι για μας, αλλά για τον απλό πολίτη που παρακολουθεί τα όσα ακούγονται στα ηχητικά και λέγονται από πρώην υπουργούς και τον κάνουν να αισθάνεται ότι η δική του υπόθεση δεν είναι προτεραιότητα, αλλά είναι οι "ατζέντες" διαφορετικών "μαγαζιών" και διαφορετικών υπουργών» ανέφερε.

Για «κατάπτυστη πολιτική στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων και των οικείων τους με ανυπόστατες κατηγορίες» μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζωή Ράπτη, επισημαίνοντας πως οι εργασίες της Προανακριτικής επιτροπής είναι σε εξέλιξη και σημειώνοντας πως «θα μάθουμε ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί της εργαλειοποίηση των θεσμών».

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αίθουσα αυτή, και να μην υιοθετούμε άκριτα και να αναπαράγουμε τα όσα γράφονται και λέγονται υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια. Αναφέρθηκε σε μια παρανόμως κτηθείσα συνομιλία, σημειώνοντας ότι : θα κριθεί εάν αποτελεί προϊόν συρραφής ή όχι, εάν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό. Έως τότε, πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλούς τόνους, "sotto voce". Συνέχισε λέγοντας πως όσες φορές η πλειοψηφία της Προανακριτικής πήγε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη υπέστη πολιτική και νομική ήττα (αναφερόμενος σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ).

Από το Κίνημα Αλλαγής η Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε όπως έχει δημιουργηθεί ένα παραδικαστικό- παρακρατικό μεγάλο απόστημα που δημιουργεί μεγάλη αποστροφή στην ελληνική κοινωνία. Προσέθεσε πως πρέπει να πέσει άπλετο φως παντού και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v