Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γαλάζιες» ενστάσεις στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων

Οι τοποθετήσεις Μ. Γιαννάκου και Ολ. Κεφαλογιάννη και οι ενστάσεις για άρθρα του νομοσχεδίου για το οικογενειακό δίκαιο. Την επόμενη Τετάρτη η συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Γαλάζιες» ενστάσεις στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων

Συνεχίζονται οι ενστάσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με άρθρα του νομοσχεδίου για το οικογενειακό δίκαιο, που αφορούν στην συνεπιμέλεια των τέκνων. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί της αρχής με τις ψήφους της πλειοψηφίας και εισάγεται στην Ολομέλεια την επόμενη Τετάρτη (θα ψηφιστεί είτε την ίδια μέρα είτε την Πέμπτη).

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου ανέφερε «αυτό που αποδείχθηκε σήμερα από τις ακροάσεις είναι σαφές. Όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία, τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, τα πανεπιστήμια, οι δικηγόροι όλης της χώρας, έκαναν τις επισημάνσεις που είχα κάνει και εγώ χθες». Μάλιστα αναφέρθηκε στον Κ.Τσιάρα, λέγοντας «και επειδή άκουσα τον υπουργό στην τηλεόραση να ισχυρίζεται περίπου ότι κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και ότι δεν έχουμε επίγνωση κ.α., θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι η συνεργασία στο κοινοβούλιο και κανείς δεν είναι ο Πάπας της Ρώμης. Εδώ μιλάμε για την επιστήμη και την κοινή λογική».

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε σειρά προτάσεων για αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου. «Είναι νομικά αδόκιμο να υποδεικνύει ένας νόμος τον τρόπο ερμηνείας των διεθνών συμβάσεων» σημείωσε. Παράλληλα ανέφερε ότι «ο δικαστής είναι εκείνος που ερμηνεύει και συγκεκριμενοποιεί και δεν θεωρώ σωστό να εξειδικεύεται η έννοια του συμφέροντος του παιδιού στο νόμο και μάλιστα με κριτήρια γονεοκεντρικά».

Παράλληλα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - αναφορικά με το άρθρο 7 - είπε «όταν οι γονείς προβλέπεται από το βασικό άρθρο, το 1510, ότι ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα κατά τη διάρκεια του γάμου, είναι παντελώς αδόκιμο να λέμε, ότι μετά τη λύση του γάμου συνεχίζεται κάτι που δεν προϋπάρχει. Δηλαδή, ότι την ασκούν τη γονική μέριμνα από κοινού και εξίσου. Οπότε πρέπει να μας εξηγήσετε τι σημαίνει όρος «εξίσου» και αφού δεν αποσαφηνίζετε το περιεχόμενο της έννοιας, καταλαβαίνετε, ότι μπορεί τελικά αυτό να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Ακόμα δηλαδή και ότι το εξίσου σημαίνει ισόχρονο»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v