Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαχάροβα: Εχθρική ενέργεια η παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

«Θεωρούμε ανοιχτά εχθρική κίνηση τα προκλητικά σχέδια των ελληνικών αρχών για παράδοση συστημάτων S-300 στην Ουκρανία», προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ζαχάροβα: Εχθρική ενέργεια η παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Η Μόσχα θεωρεί εχθρικές προς τη Ρωσία τις προθέσεις της Ελλάδας να αρχίσει να προμηθεύει το καθεστώς του Κιέβου με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Tass.

«Οι ελληνικές αρχές πρόσφατα ενίσχυσαν τις δηλώσεις τους σχετικά με την ετοιμότητά τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για να τα αντικαταστήσουν», είπε η Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 και τροποποιήσεις τους που έχουν παραχθεί στη Σοβιετική Ένωση ή τη Ρωσία ως ανοιχτά εχθρική κίνηση, που στοχεύει κατά της Ρωσίας», δήλωσε.

Τα συστήματα αεράμυνας S-300 εξακολουθούν να λειτουργούν σε περίπου 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών ή της ΕΕ, όπως σε Σλοβακία, Ουκρανία, Κύπρο, Ελλάδα, Καζακστάν, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Αρμενία, Αμπχαζία και Αζερμπαϊτζάν. Η Κροατία διαθέτει επίσης κάποια ποσότητα πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300P, ενώ η Ουκρανία χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον τροποποιήσεις S-300PS και S-300PT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v