Αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη-αντιπολίτευσης για τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

Η ΠΝΠ δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα υποστελέχωσης, αλλά προσπαθεί να καλύψει άμεσες, έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, κυρίως στα νησιά και τις ορεινές περιοχές, υποστήριξε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας.

Αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη-αντιπολίτευσης για τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία, σε πρώτη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σχετικά με τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ. Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση σκόπιμα δεν ενισχύει το ΕΚΑΒ με μόνιμο και εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και προσφεύγει στη λύση της επάνδρωσης των ασθενοφόρων με μεικτά πληρώματα οδηγών, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και των ΟΤΑ.

Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου, θα συνεχιστεί σε β' ανάγνωση η συζήτηση του νομοσχεδίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 26 Ιουλίου με την ψήφισή του.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει, επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια.

Αντικρούοντας τις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί «μπαλωμάτων», «πρόχειρων και αποσπασματικών λύσεων» και «εμμονής της κυβέρνησης στην απαξίωση της δημόσιας υγείας με την άρνηση της να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις», ο κ. Χρυσοχοϊδης αντέτεινε ότι η ΠΝΠ δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ, αλλά προσπαθεί να καλύψει άμεσες, έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, κυρίως στα νησιά και τις ορεινές περιοχές, όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

«Η νέα Βουλή έπρεπε να ρυθμίσει άμεσα τη συγκρότηση των νέων πληρωμάτων των ασθενοφόρων στα νησιά, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν αυτή την περίοδο. Είναι κατανοητές οι ενστάσεις και οι απόψεις. Βεβαίως και δεν λύνουμε το πρόβλημα οριστικά και αμετάκλητα. Όμως, αυτά τα νησιά δεν είχαν πληρώματα για να καλύψουν αυτό το διάστημα τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Κανείς δεν απαντά στο ερώτημα αν εμείς ως κυβέρνηση έπρεπε να παραμείνουμε αδρανείς, και να μην τις καλύψουμε έστω και προσωρινά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει παρόμοια διάταξη για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ ενώ τώρα αντιδρά, κατηγορώντας τον για τοξικό και αφοριστικό λόγο που «καταδικάστηκε» στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Την έντονη αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν οι αμφισβητήσεις και οι κατηγορίες βουλευτών από την «Ελληνική Λύση» και τη «Νίκη» για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της πανδημίας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς αντιεπιστημονικές απόψεις, καλώντας τους να τις απευθύνουν στα κομματικά τους ακροατήρια και όχι στη Βουλή.

«Την προπαγάνδα σας αυτή για τα εμβόλια να την κάνετε στα κομματικά σας ακροατήρια. Από την Αμερική, την Κίνα μέχρι την Αλάσκα, τη Ρωσία μέχρι την Ισλανδία, σε όλο τον κόσμο, όλοι οι άνθρωποι προσπάθησαν να εμβολιαστούν. Η ανθρωπότητα ευτυχώς βρήκε λύσεις και καταπολέμησε τη πανδημία και δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που έσωσε δισεκατομμύρια ζωές. Αυτά που λέτε είναι ασέβεια στο θάνατο νέων ανθρώπων που έφυγαν ανεμβολίαστοι. Αφήστε τα λοιπόν αυτά. Να τα πείτε στις κομματικές σας συγκεντρώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v