Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε πάγιες θέσεις του

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της, όπως ακριβώς έχει εξαγγελθεί… Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα γίνει πράξη… Ο κ. Κασσελάκης δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά των φορολογικών συντελεστών και των φορολογικών εσόδων».

Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε πάγιες θέσεις του

«Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε πάγιες θέσεις του. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως ακριβώς έχει εξαγγελθεί». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Η ΝΔ, όπως είπε, «είναι πιο συμπαγής από ποτέ και ένας από τους λόγους είναι ότι είναι μια παράταξη στην οποία ακούγονται όλες οι απόψεις και κυρίως η άποψη της κοινωνίας. Βάζουμε πάνω απ’ όλα την πατρίδα, είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε προεκλογικά και τα κάνουμε πράξη μετεκλογικά, συνεχίζοντας να ισχυροποιούμε τη χώρα. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να προωθήσουμε πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων».

Σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ για το θέμα ισότητας στον γάμο. Ό,τι είπε, θα γίνει πράξη. Το πότε και το πώς θα έρθει το νομοσχέδιο, θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και θα τηρήσουμε ό,τι έχουμε πει. Όμως, υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα για το σύνολο των πολιτών που αντιμετωπίζει καθημερινά η κυβέρνηση, είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε τα ζητήματα αυτά, κάθε τι στην ώρα του».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου για τους δικηγόρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ήταν πράγματι ατυχής η δήλωσή του. Και ο ίδιος το συνειδητοποίησε και άμεσα ζήτησε "συγγνώμη". Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει διαπιστευτήρια σοβαρότητας στην πολιτική του».

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» για τον βουλευτή κ. Λιβανό και την οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί χωρίς άδεια, παρέπεμψε στην ανακοίνωση-απάντηση του βουλευτή, σύμφωνα με την οποία δεν έχει καμία εταιρική ή μετοχική σχέση με την εν λόγω εταιρεία. «Δεν μπορώ να κάνω ούτε τη δουλειά του εισαγγελέα ή ανακριτή», είπε και σημείωσε ότι «δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ προς τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την καταγγελία του Στέφανου Κασσελάκη ότι το 2024 θα υπάρξουν 1,64 δισ. ευρώ επιπλέον φόροι, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση ούτε των πολιτών ότι υπάρχει πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά των φορολογικών συντελεστών και των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Όταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Κασσελάκη είχαν επιβληθεί πάνω από 30 αυξήσεις φόρων».

Για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα τόνισε ο πρωθυπουργός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σημείωσε: «Παριστάνει ότι δεν κατάλαβε ο κ. Κασσελάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε με σαφήνεια για πάγια διεκδίκηση της χώρας μας. Ο κ. Κασσελάκης κάποια στιγμή ας μπει στο Μουσείο της Ακρόπολης για να ενημερωθεί και έτσι να δεχόμαστε πιο εποικοδομητική κριτική από την αντιπολίτευση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v