ΗΠΑ: Ρεκόρ πτώσης τιμών χονδρικής 0,8%

Οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κάθετα εξαιτίας της βουτιάς 10,3% στο ενεργειακό κόστος. Οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν 24% με την μεγαλύτερη πτώση από το 2008.

ΗΠΑ: Ρεκόρ πτώσης τιμών χονδρικής 0,8%

Οι τιμές χονδρικής παρουσίασαν μείωση ρεκόρ 0,8% τον Ιανουάριο στην αμερικανική οικονομία, εξαιτίας της πρωτοφανούς πτώσης στο ενεργειακό κόστος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περίμεναν μείωση 0,5% στον δείκτη τιμών παραγωγού. Ο δομικός δείκτης τιμών χονδρικής, που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των κατηγοριών τροφίμων ενέργειας και εμπορίου, μειώθηκε πολύ λιγότερο, κατά 0,3%.

Οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κάθετα εξαιτίας της βουτιάς 10,3% στο ενεργειακό κόστος. Οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν 24% με την μεγαλύτερη πτώση από το 2008. Οι τιμές υπηρεσιών μειώθηκαν 0,2%.

Οι τιμές παραγωγού είχαν εμφανίσει μηδενική μεταβολή στους τελευταίους 12 μήνες, εξαιτίας της «βουτιάς» στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αποτελεί «προάγγελο» για τον κρίσιμο δείκτη τιμών καταναλωτή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v