Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο εθισμός των παιδιών στα iPhone μπορεί να βλάψει την Apple

Σε επιστολή μετόχων προς την εταιρεία, ζητείται από την Apple να δημιουργήσει τρόπους, ώστε οι γονείς να περιορίζουν την πρόσβαση των παιδιών στα κινητά τους. Ανησυχίες ότι η αυξανόμενη χρήση από παιδιά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εταιρεία.

Ο εθισμός των παιδιών στα iPhone μπορεί να βλάψει την Apple

Δύο μεγάλοι μέτοχοι της Apple Inc. ανησυχούν ότι οι εντυπωσιακές ιδιότητες του iPhone θα μπορούσαν να βλάψουν τα παιδιά αλλά και την εταιρεία.

Σε επιστολή τους προς την Apple, στις 6 Ιανουαρίου, η εταιρεία ακτιβιστών επενδυτών Jana Partners LLC και το California State Teachers’ Retirement System προέτρεψαν την εταιρεία να δημιουργήσει τρόπους, ώστε οι γονείς να περιορίζουν την πρόσβαση των παιδιών στα κινητά τους. Θέλουν επίσης η εταιρεία να μελετήσει τις επιπτώσεις μεγάλης χρήσης στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές, που έχουν 2 δισ. δολάρια σε μετοχές της Apple, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «υπάρχουν όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία ότι, τουλάχιστον για κάποιους νεαρούς χρήστες, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις». Η «αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την Apple», αναφέρεται στην επιστολή.

Η Apple ήδη προσφέρει κάποιο γονικό έλεγχο, όπως το χαρακτηριστικό Ask to Buy, το οποίο απαιτεί τη γονική έγκριση για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιορισμοί μπορούν επίσης να δοθούν στην πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές, σε περιεχόμενο και χρήση δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v