Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Ο Τζακ Μα είναι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος από τη δεκαετία του 1980

Μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας από τα φοιτητικά του χρόνια είναι ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, σύμφωνα με πηγή του CNBC.

CNBC: Ο Τζακ Μα είναι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος από τη δεκαετία του 1980

Ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, είναι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας από τη δεκαετία του 1980, δήλωσε στο CNBC καλά πληροφορημένη πηγή.

Τη Δευτέρα η κρατική κινεζική εφημερίδα People’s Daily δημοσίευσε λίστα προσώπων που το κομμουνιστικό κόμμα θέλει να τιμήσει για «τη συνεισφορά τους στη μεταρρύθμιση». Ο Μα ήταν μεταξύ των ονομάτων, κάτι το οποίο προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το πότε εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος.

Την Τρίτη υπήρξε ανάρτηση στα κοινωνική δίκτυα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν πρώην συμφοιτητής του Μα, ο οποίος ανέφερε ότι εντάχθηκαν και οι δύο στο κομμουνιστικό κόμμα όταν ήταν στο πανεπιστήμιο.

«Ενταχθήκαμε όλοι στο κόμμα κατά το δεύτερο ή τρίτο έτος του πανεπιστημίου. Εκείνη την εποχή, η ένταξη στο κόμμα σήμαινε όχι μόνο ότι ήσουν καλός φοιτητής, αλλά και ότι είχες ακεραιότητα, οργανωτική ικανότητα, ενθουσιασμό και ιδεαλισμό» σημειώνεται στην ανάρτηση σύμφωνα με το CNBC.

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου ο Μα ανακοίνωσε σχέδια να παραιτηθεί από πρόεδρος της Alibaba το Σεπτέμβριο.

Όπως επισημαίνει το CNBC, κυκλοφορούσαν για καιρό φήμες ότι ο Μα ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί ποτέ.

Η Alibaba αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v