Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ συζήτησε το ρίσκο των σταθερά χαμηλών επιτοκίων

«Aκούστηκαν ανησυχίες ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην διαμεσολάβηση των τραπεζών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μακροπρόθεσμα», σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου.

Η ΕΚΤ συζήτησε το ρίσκο των σταθερά χαμηλών επιτοκίων

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν το ρίσκο που θέτουν τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια για τις τράπεζες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όπως θυμίζει το Reuters, φοβούμενη μία απότομη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, η ΕΚΤ καθυστερεί την προγραμματισμένη αύξηση επιτοκίων μέχρι το 2020 και δίνει στις τράπεζες νέα πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση.

«Aκούστηκαν ανησυχίες ότι με την πάροδο του χρόνου, οι επιπτώσεις των σταθερά χαμηλών επιτοκίων θα μπορούσαν να μειώσουν τα περιθώρια επιτοκίων των τραπεζών και την κερδοφορία, με αρνητικές επιπτώσεις στην διαμεσολάβηση των τραπεζών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μακροπρόθεσμα», σημειώνεται.

«Η αδυναμία της ανάπτυξης θεωρείται ότι διαρκεί περισσότερο από ότι αναμενόταν προηγουμένως», υπογραμμίζεται επίσης στα πρακτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v