Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Bank εξετάζει βαθύτερες περικοπές για τη συγχώνευση με Commerzbank

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα συζητά με τη Commerzbank μια βαθύτερη αναδιάρθρωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠA, σύμφωνα με το Reuters.

Η Deutsche Bank εξετάζει βαθύτερες περικοπές για τη συγχώνευση με Commerzbank

H Deutsche Bank έχει διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω αναδιάρθρωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ ώστε να προχωρήσει στη συγχώνευση με την Commerzbank, τόνισαν πηγές στο Reuters.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Commerzbank ζήτησε διαβεβαιώσεις από τη Deutsche Bank ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε βαθύτερες περικοπές στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής ως προϋπόθεση για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του Reuters η Deutsche Bank και η Commerzbank προτιμούν τη συγχώνευση από άλλους πιο πολύπλοκους τρόπους να δομηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών. 

Στο βασικό σενάριο, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί μέσω προσφοράς μετοχών από την Deutsche Bank προς τη Commerzbank. Η δομή αυτή είναι προτιμότερη από εκείνη της δημιουργίας μιας εταιρείας συμμετοχών

«Η δομή της εταιρείας συμμετοχών είναι δύσκολη» σημείωσε μια από τις πηγές, αναφερόμενη στη συγκρότηση μιας εταιρείας holding η οποία θα αγόραζε τις Deutsche Bank και Commerzbank. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v