Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Bank εξετάζει Plan B σε περίπτωση κατάρρευσης του ντιλ με Commerzbank

O CEO της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας φέρεται να εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες με τη Commerzbank.

Η Deutsche Bank εξετάζει Plan B σε περίπτωση κατάρρευσης του ντιλ με Commerzbank

H Deutsche Bank σχεδιάζει μια εναλλακτική στρατηγική σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες για τη συγχώνευση με τη Commerzbank, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg.

Ορισμένοι κορυφαίοι μέτοχοι θέλουν η τράπεζα να προετοιμάσει εναλλακτικές καθώς αυξάνονται τα εμπόδια για μια συγχώνευση, σημείωσαν οι πηγές.

Ο CEO, Κρίστιαν Σέβινγκ, εξετάζει δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο προβλέπει περαιτέρω περικοπές κόστους, οι οποίες θα αγγίζουν και την επενδυτική τράπεζα. Το δεύτερο θα συνιστά μια πιο ριζική αλλαγή στρατηγικής, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της γερμανικής τράπεζες ανέφεραν ότι θα ήθελαν να δουν μια νέα στρατηγική από τον Σέβινγκ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πηγές του Bloomberg ο βραχίονας διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank έχει διενεργήσει συνομιλίες για συνεργασία με την UBS και την AXA. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v