Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Εφοδος σε 11 τράπεζες για φορολογική απάτη πελατών

Στο επίκεντρο των εισαγγελέων, αστυνομικών και εφοριακών βρίσκονται όχι οι τράπεζες, αλλά πελάτες πρώην υπεράκτιας μονάδας της Deutsche Bank, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Γερμανία: Εφοδος σε 11 τράπεζες για φορολογική απάτη πελατών

Γερμανοί εισαγγελείς, αστυνομικοί και εφοριακοί ξεκίνησαν σήμερα το πρωί εφόδους σε γερμανικές τράπεζες, ψάχνοντας στοιχεία για φερόμενη φορολογική απάτη από πελάτες μίας πρώην υπεράκτιας μονάδας της Deutsche Bank.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι έφοδοι γίνονται στη Φρανκφούρτη και ακόμη έξι πόλεις της Γερμανίας.

Οκτώ ιδιώτες που ήταν πελάτες πρώην μονάδας της Deutsche Bank που είχε έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνητών.

Πηγή των FT σημειώνει ότι ουδείς από αυτούς τους υπόπτους είναι εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας.

Η Deutsche σημειώνει ότι η έρευνα δεν γίνεται εναντίον της, αλλά κατά συγκεκριμένων ατόμων. «Η Deutsche Bank συνεργάζεται πλήρως με το γραφείο του εισαγγελέα και υποβάλλει εθελοντικά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα», υπογραμμίζει.

«Η έφοδος σχετίζεται με την έρευνα σε μεγάλη γερμανική τράπεζα στη Φρανκφούρτη, λόγω υποψίας για  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2018», ανέφεραν οι εισαγγελείς της Φρανκφούρτης, οι οποίοι είναι επικεφαλής της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v