Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Carige θέλει η ΕΚΤ αν δεν βρεθεί ιδιώτης αγοραστής

Η ΕΚΤ πιστεύει ότι η ρευστοποίηση της ιταλικής τράπεζας είναι η ενδεδειγμένη λύση αν δεν επιτευχθεί μια διάσωση με κεφάλαια της αγοράς.

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Carige θέλει η ΕΚΤ αν δεν βρεθεί ιδιώτης αγοραστής

Ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ πιστεύει ότι η ιταλική τράπεζα Carige πρέπει να κλείσει αν δεν κατορθώσει να βρει ιδιώτη αγοραστή, σε αντίθεση με την επιθυμία της Ρώμης για κρατική διάσωση, ανέφεραν τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Oι πηγές ανέφεραν ότι οι επόπτες δεν έχουν κάποιο άμεσο σχέδιο να τραβήξουν την πρίζα από την Carige και ελπίζουν ακόμα ότι η τράπεζα θα καταφέρει να βρει επενδυτή. Αλλά οι ίδιοι θεωρούν πως η ρευστοποίηση της τράπεζας είναι η ενδεδειγμένη λύση αν δεν επιτευχθεί μια διάσωση με κεφάλαια της αγοράς, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Πρόκειται για εικασίες. Ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ βασίζεται πλήρως στις προσωρινές διοικήσεις για την εύρεση λύσης από την αγορά» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Η εκκαθάριση της Carige θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να αναλάβει τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού της τράπεζας και να πουλήσει τα καλά στοιχεία ενεργητικού σε κάποια άλλη τράπεζα.

Ωστόσο τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι αντίθετοι σε μια τέτοια λύση και τάσσονται υπέρ μιας ανακεφαλαιοποίησης.

Αλλά οι πηγές ανέφεραν ότι η Carige είναι πιθανότατα πολύ μικρή για να κριθεί κατάλληλη για μια τέτοια «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v