Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαλβίνι: Να συζητήσουμε ξανά τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

O αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι Βρυξέλλες έχουν στείλει επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά της, αλλά ο επόμενος προϋπολογισμός της Ρώμης θα βασίζεται σε φορολογικές περικοπές.

Σαλβίνι: Να συζητήσουμε ξανά τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου ξανά, σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, τη Δευτέρα, αφότου η ακροδεξιά Λέγκα έγινε το πιο ισχυρό κόμμα της Ιταλίας, μετά τις χθεσινές ευρωεκλογές -ξεπερνώντας τον κυβερνητικό εταίρο του, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σαλβίνι, που είναι και υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι οι επίτροποι της ΕΕ έχουν στείλει επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά της, αλλά ο επόμενος προϋπολογισμός της Ρώμης θα βασίζεται σε φορολογικές περικοπές, ένα «βασικό ζήτημα» για τους Ιταλούς.

Οπως ενημέρωσε, εάν στην επιστολή ζητούνται περικοπές στον προϋπολογισμό, θα διασφαλίσει ο ίδιος ότι η κυβέρνηση θα τις απορρίψει.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η Λέγκα παίρνει ποσοστό άνω του 34% και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων 17%, σημειώνοντας σχεδόν ακριβώς αντιστροφή του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, έναν χρόνο πριν, οι οποίες οδήγησαν και στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο