Εισαγγελική έρευνα σε 80 νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank

Eξετάζεται ο ρόλος τραπεζών, νομικών εταιρειών και άλλων στην υπόθεση των συναλλαγών «cum-ex trades», που φέρεται να έχει στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Εισαγγελική έρευνα σε 80 νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank

Περίπου 80 πρώην και νυν στελέχη της Deutsche Bank είναι ύποπτα σε έρευνα που γίνεται από Γερμανούς εισαγγελείς για φερόμενη φορολογική απάτη.

Σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, στους υπόπτους περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Garth Ritchie, καθώς και το πρώην στέλεχος Josef Ackermann και ο πρώην co-CEO Anshu Jain.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ ούτε και το εισαγγελικό γραφείο απάντησε σε προσπάθειες επικοινωνίας που έγιναν από το Bloomberg.

Η ποινική έρευνα από τους εισαγγελείς αφορά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού χρηματοοικονομικού τομέα και εξετάζει τον ρόλο τραπεζών, δικηγορικών εταιρειών και άλλων στην υπόθεση των συναλλαγών «cum-ex trades» που φέρεται να έχει στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν την αγορά μιας μετοχής λίγο προτού χαθεί το δικαίωμα στη λήψη μερίσματος και στη συνέχεια την πώλησή της, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές και τους πωλητές να εκμεταλλευτούν ένα «παραθυράκι» για τη χορήγηση φοροαπαλλαγών.

Τα ντιλς που εξετάζονται είχαν γίνει περίπου στο διάστημα ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v