Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Πρόστιμο €1,6 εκατ. στη JP Morgan

Η θυγατρική της παραδέχθηκε τέσσερις ρυθμιστικές παραβάσεις από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016. «Σε καμία περίπτωση οι πελάτες μας ή η ποιότητα της υπηρεσίας μας δεν επηρεάστηκαν», τονίζει η αμερικανική τράπεζα.

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Πρόστιμο €1,6 εκατ. στη JP Morgan

Πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη JPMorgan για «σοβαρές» αδυναμίες ρυθμιστικού πλαισίου, στο τμήμα της στο Δουβλίνο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πρόστιμο στο τμήμα JPMorgan Administration Services (Ireland) έρχεται μετά από έρευνα στο outsourcing διαχείρισης κεφαλαίων.

«Οι αστοχίες σε αυτή την περίπτωση έδειξαν απαράδεκτες αδυναμίες στο πλαίσιο του outsourcing», σημείωσε η Seána Cunningham, διευθύντρια της κεντρικής τράπεζας στο τμήμα που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εκπρόσωπος της JPMorgan δήλωσε ότι η αμερικανική τράπεζα «συνεργάστηκε πλήρως» με την κεντρική τράπεζα και έκανε «διορθωτικές προσαρμογές» στις διαδικασίες ελέγχου στην ιρλανδική οντότητα.

«Σε καμία περίπτωση οι πελάτες μας ή η ποιότητα της υπηρεσίας που τους προσφέρουμε δεν επηρεάστηκαν και συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά τις επιχειρήσεις διαχείρισης κεφαλαίων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η θυγατρική της JPMorgan παραδέχθηεκ τέσσερις ρυθμιστικές παραβιάσεις από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα σε δήλωση της, την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v