Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Η Fed είναι πολύ υπερήφανη για να παραδεχτεί το λάθος της

Νέα επίθεση στην κεντρική τράπεζα πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας την να παραδεχτεί πως έκανε λάθος με τα επιτόκια.

Τραμπ: Η Fed είναι πολύ υπερήφανη για να παραδεχτεί το λάθος της

Η Fed πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις επιτοκίων ώστε οι ΗΠΑ να είναι ανταγωνιστικές με άλλες χώρες, δήλωσε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

«Το πρόβλημα μας δεν είναι η Κίνα» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street.

«Το πρόβλημά μας είναι πως η Fed είναι πολύ περήφανη να παραδεχτεί το λάθος της που μείωσε πολύ γρήγορα τα επιτόκια και προχώρησε σε υπερβολική σύσφιξη (και ότι είχα δίκιο). Πρέπει να κάνει μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις και να σταματήσει τη γελοία ποσοτική σύσφιξη» έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά από «τιτιβίσματα».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός. «Η ανικανότητα είναι ένα φριχτό θέαμα, ειδικά όταν τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν τακτοποιηθεί τόσο εύκολα. Θα κερδίσουμε ούτως ή άλλως, αλλά θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν η Fed κατανοούσε, που δεν το κάνει, ότι ανταγωνιζόμαστε έναντι άλλων χωρών, που όλες τους θέλουν να τα πάνε καλύτερα εις βάρος μας» πρόσθεσε ο Τραμπ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v