Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Warren Buffett: Πιο φθηνές οι μετοχές από τα ομόλογα

«Οι δασμοί ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις εταιρείες κάθε είδους. Και ακόμη είναι, σε κάποιο βαθμό. Αλλά αυτό ήταν το επίκεντρο για ένα διάστημα. Σήμερα, στο επίκεντρο είναι ο κορωνοϊός», σημείωσε σε συνέντευξή του.

Warren Buffett: Πιο φθηνές οι μετοχές από τα ομόλογα

Αν και η αμερικανική οικονομία δείχνει ακόμη υγιής, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν πριν από μισό χρόνο, λόγω κυρίως ενός συνδυασμού διεθνών προκλήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

«Είναι δυνατή, λίγο πιο ήπια ωστόσο από ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες, αλλά αυτό είναι σε ένα ευρύ φάσμα», δήλωσε στο CNBC. Οι μεταφορές προϊόντων επηρεάστηκαν από τους δασμούς και η επιχειρηματική δραστηριότητα κινείται χαμηλότερα μετά από ένα πολύ υψηλό επίπεδο, σημείωσε ο μεγαλοεπενδυτής.

Υπογράμμισε επίσης τις διάφορες μακροοικονομικές προκλήσεις που σε συνδυασμό δείχνουν να επιβάρυναν την αμερικανική ανάπτυξη την τελευταία χρονιά.

«Οι δασμοί ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις εταιρείες κάθε είδους. Και ακόμη είναι, σε κάποιο βαθμό. Αλλά αυτό ήταν το επίκεντρο για ένα διάστημα. Σήμερα, στο επίκεντρο είναι ο κορωνοϊός», σημείωσε.

Η Berkshire έχει στην κατοχή της μετοχές αξίας 240 δισ. δολαρίων -«θα θέλαμε να αγοράσουμε περισσότερες επιχειρήσεις», δηλώνει ο ίδιος.

Οι αρνητικές ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένης της έξαρσης του κορωνοϊού, δεν περιορίζουν την διάθεση που έχει για τις μετοχές.

«Εάν δει κανείς την τρέχουσα κατάσταση, παίρνει περισσότερα σε σχέση με τα χρήματα που βάζει από τις μετοχές παρά από τα ομόλογα, οι μετοχές είναι πιο φθηνές από τα ομόλογα».

Για τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε Bitcoin και ποτέ δεν θα έχει.

Τα σχόλια του Buffett έγιναν μετά την ανακοίνωση ετήσιων αποτελεσμάτων της Hathaway Berkshire το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v