Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία υπόσχεται θαλάσσιους διαδρόμους από επτά ουκρανικά λιμάνια

Υπό την ασφυκτική διεθνή πίεση προκειμένου να συνεχιστεί η αποστολή τροφίμων στο εξωτερικό η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα δώσει διέξοδο στην ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία υπόσχεται θαλάσσιους διαδρόμους από επτά ουκρανικά λιμάνια

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει δύο θαλάσσιους διαδρόμους για διεθνή ναυτιλία από επτά ουκρανικά λιμάνια, μετά την αυξανόμενη διεθνή κριτική για μια εκτυλισσόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τον ρωσικό αποκλεισμό.

Οι ανθρωπιστικοί θαλάσσιοι διάδρομοι από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, δήλωσε ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω email. Ωστόσο, οι αποστολές μπορεί να μην αρχίσουν σύντομα επειδή η Ουκρανία θα πρέπει να αφαιρέσει τις νάρκες που τοποθέτησε αφού ζητήσει διαβεβαιώσεις προστασίας από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών από τη Ρωσία, που εμποδίζει τις αποστολές σιτηρών από τη χώρα, είναι μια «κήρυξη πολέμου» στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v