«Στοπ» στα μετρητά στη γερμανική αγορά ακινήτων

Νόμο που απαγορεύει τις συναλλαγές σε μετρητά στο real estate ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, εντείνοντας τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

«Στοπ» στα μετρητά στη γερμανική αγορά ακινήτων

Νομοθεσία που θα απαγορεύει τις συναλλαγές σε μετρητά στην αγορά ακινήτων ετοιμάζει η Γερμανία, προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και άλλων οικονομικών εγκλημάτων.

«Η εθνική αξιολόγηση κινδύνου δείχνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον τομέα των ακινήτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ την Πέμπτη στο Βερολίνο, μιλώντας σε συνεδρίαση της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF). Η Γερμανία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του εν λόγω διακυβερνητικού οργανισμού, ο οποίος θέτει διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η FATF, μεταδίδει το Bloomberg, αναμένεται τον Αύγουστο να δημοσιεύσει έκθεση για τη Γερμανία, αφού εξετάσει το ιστορικό της χώρας στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Η γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή BaFin ελέγχεται διότι δεν εντόπισε προβλήματα στην εταιρεία πληρωμών Wirecard AG, η οποία κατέρρευσε το 2020.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v