Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόεδρος ΒοΕ: Ολες οι επιλογές στο τραπέζι για τον Σεπτέμβριο και μετά

«Mια αύξηση επιτοκίου 50 μονάδων βάσης σήμερα δεν σημαίνει ότι η τράπεζα μεταβαίνει σε «προ-καθορισμένη διαδρομή αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανά συνεδρίαση», δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Πρόεδρος ΒοΕ: Ολες οι επιλογές στο τραπέζι για τον Σεπτέμβριο και μετά

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Andrew Bailey δήλωσε την Πέμπτη ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και μετά, ενώ τόνισε ότι «μια αύξηση επιτοκίου 50 μονάδων βάσης σήμερα δεν σημαίνει ότι η τράπεζα μεταβαίνει σε «προ-καθορισμένη διαδρομή αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανά συνεδρίαση».

Οι παρατηρήσεις του Bailey έρχονται μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη ΒοΕ κατά 50 μονάδες βάσης, στο 1,75%. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε περαιτέρω την πίεση που ασκεί ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στην εγχώρια οικονομία, ενώ επιβεβαίωσε ότι η βρετανική οικονομία «προβλέπεται τώρα να εισέλθει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους».

«Το ΑΕΠ προβλέπεται να μειώνεται σε κάθε τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2023», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v