Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα πήρε ανηφόρα η τιμή του αερίου

Είναι 5,9% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα, επεκτείνοντας την άνοδο της περασμένης, όταν η Μόσχα μείωσε τις προμήθειες μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream μόλις στο 20% της δυναμικότητας του

Τρίτη εβδομάδα πήρε ανηφόρα η τιμή του αερίου

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κατευθύνονται για τρίτη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι επίμονες ανησυχίες για την προμήθεια από τη Ρωσία αυξάνουν τον κίνδυνο ελλείψεων.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς είναι 5,9% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα, επεκτείνοντας την άνοδο της περασμένης, όταν η Μόσχα μείωσε τις προμήθειες μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream μόλις στο 20% της δυναμικότητας του, επικαλούμενη προβλήματα με τον εξοπλισμό.

Ωστόσο, μέλη του Κρεμλίνου δήλωσαν ιδιωτικά ότι οι περικοπές έγιναν για να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ το Βερολίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν βλέπει τεχνικούς λόγους για τις μειωμένες ροές.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα, ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, κινείται την Παρασκευή 3% υψηλότερα στα 205 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v