Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον υψηλότερο δανεισμό από ποτέ προχωρά η Γαλλία

Θα αντλήσει €270 δισ. ευρώ από τις διεθνείς χρηματαγορές, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2023. Πρόβλεψη για ανάπτυξη και μέτρα στήριξης αλλά με μέτρο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών. Ξεκινά και το πολυαναμενόμενο κοινοβουλευτικό... ματς για τα όρια συνταξιοδότησης.

Στον υψηλότερο δανεισμό από ποτέ προχωρά η Γαλλία

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 παρουσίασε το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, προβλέποντας μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία θα δανειστεί από τις διεθνείς χρηματαγορές ποσό της τάξεως των 270 δισ. ευρώ κατά το επόμενο έτος, το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δανειστεί το γαλλικό κράτος.

Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή ενός σχεδίου για τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα, κάτι που αναμένεται να βάλει φωτιά στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις που ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου.

Στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπονται μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών από την άνοδο του πληθωρισμού. Μιλώντας ωστόσο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ υπογράμμισε ότι η λογική της λήψης μέτρων ανεξαρτήτως κόστους -που επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού- δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι θα οδηγούσε σε περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που δεν ενδείκνυται στην παρούσα φάση.

Ο υπουργός Οικονομίας υπερασπίστηκε την πρόβλεψή του για ανάπτυξη 1% στη Γαλλία το 2023, παρά τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που κινούνται στο 0,6%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v