Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση σε επίπεδα Ιουλίου στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι χώροι αποθήκευσης ήταν περίπου 88% γεμάτοι το Σάββατο, λίγο πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Πτώση σε επίπεδα Ιουλίου στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου παρουσίασαν παρατεταμένη πτώση καθώς ο ήπιος καιρός και τα άφθονα αποθέματα αμβλύνουν τις ανησυχίες για ελλείψεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 6,4% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου σήμερα. Ορισμένοι μετεωρολόγοι βλέπουν υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη τις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που είναι πιθανό να καθυστερήσει την άντληση ποσοτήτων από τις αποθήκες για θέρμανση. Προσθέτει ενδείξεις ότι η περιοχή μπορεί να είναι σε θέση να ξεπεράσει τον χειμώνα ακόμη και με τη μείωση της ρωσικής προσφοράς.

Τα αποθέματα γέμισαν με σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι χώρες ενίσχυσαν τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις προμήθειες μέσω αγωγών από τη Νορβηγία για να αντισταθμίσουν την απώλεια ρωσικών ροών. Οι χώροι αποθήκευσης ήταν περίπου 88% γεμάτοι το Σάββατο, λίγο πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου. Αυτό βοήθησε να καταγράψουν οι τιμές πτώση 50% από τα υψηλά στα τέλη Αυγούστου.

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των ευρωπαϊκών εθνών να αναπληρώσουν αυτά τα αποθέματα μετά το τέλος του χειμώνα. Η ήπειρος τυπικά εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο για τη δημιουργία αποθεμάτων για το επόμενο έτος και τυχόν διαταραχές στις εισαγωγές από αλλού θα μπορούσαν να καταστήσουν την ανανέωση των αποθεμάτων δύσκολη.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, υποχώρησε 4,7% στα 162 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα, μεταδίδει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v