Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Το Κρεμλίνο συμπεριφέρεται σαν έμπορος ναρκωτικών

Τα σημερινά ενεργειακά προβλήματα της Ευρώπης είναι «συνέπειες μιας πολύ λανθασμένης, καταστροφικής πολιτικής, της οποίας ηγήθηκε η Γερμανία», σημείωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Πολωνία: Το Κρεμλίνο συμπεριφέρεται σαν έμπορος ναρκωτικών

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki είπε ότι το Κρεμλίνο συμπεριφέρεται «σαν έμπορος ναρκωτικών» σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου. Η παρατήρηση ήταν μέρος συνέντευξης στο CNCB, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Αρχικά, το φυσικό αέριο [από τη Ρωσία] υποτίθεται ότι ήταν πολύ φθηνό... Η πραγματική τιμή του φυσικού αερίου είναι το αίμα στρατιωτών και ανθρώπων, παιδιών και γυναικών στην Ουκρανία και ο τρέχων σκληρός χειμώνας που έρχεται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Morawiecki.

Πρόσθεσε ότι τα σημερινά ενεργειακά προβλήματα της Ευρώπης είναι «συνέπειες μιας πολύ λανθασμένης, καταστροφικής πολιτικής, της οποίας ηγήθηκε η Γερμανία».

«Έλλειψη φυσικού αερίου, πολύ ακριβές τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη -αυτή είναι η πραγματική τιμή της συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας», δήλωσε ο Morawiecki.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v