Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών

Σε επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, η Σουέλα Μπρέιβερμαν αναφέρει ότι «έχει σοβαρές αμφιβολίες» για τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε κατά την προεκλογική περίοδο. Στη θέση της ο Γκραντ Σαπς.

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Εσωτερικών. 

Σε επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας την οποία κοινοποίησε στο Twitter, η Μπρέιβερμαν αναφέρει ότι «έχει σοβαρές αμφιβολίες» για τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους ψηφοφόρους κατά την προεκλογική περίοδο.

«Έχω αμφιβολίες για την κατεύθυνση της κυβέρνησης. Όχι μόνο αθετήσαμε βασικές υποσχέσεις που δόθηκαν στους ψηφοφόρους μας, αλλά έχω και σοβαρές αμφιβολίες για τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει προγραμματικές δεσμεύσεις, όπως τη μείωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» τονίζει η κα. Μπρέιβερμαν.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Μπράβερμαν από την κυβέρνηση Τρας, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ως διάδοχό της στο υπουργείο Εσωτερικών τον Γκραντ Σαπς, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως  μήνυμα ενότητας, καθώς ο νέος υπουργός είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. Ο 54χρονος Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, την παραίτησή της υπέβαλε και η αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας Συντηρητική βουλευτής Γουέντι Μόρτον, θέση που αποκτά επιπρόσθετο νόημα εν μέσω πολιτικής κρίσης, Η Μόρτον είχε στηρίξει τη Λιζ Τρας στον αγώνα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v